En toen Lissabon
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
10 Juli 2011 | Portugal, Costa de Caparica
Daarna hebben we een bezoek gebracht aan de Torre de Belem. Een klein fort dat vroeger midden op de Taag lag als verdedigingswerk van de stad. In de kelder waren in het verleden gevangenissen en op de begane grond zijn schietgaten aangebracht met daarachter kanonnen. Een mooi gebouw dat juist door zijn eenvoud indruk maakt. En vanaf de diverse etages heb je een mooi uitzicht over de Taag en de stad.
Als sluitstuk wilden we nog het klooster van Jeronimus bezoeken, maar dat was inmiddels al gesloten. De naastgelegen kerk was wel open en dus daar maar in. Daarna maar weer een terrasje opzoeken en mensen kijken. Ook leuk. En om 20:00uur de boot weer terug naar de overkant.
Op de camping aangekomen heb ik Tosca meegenomen naar het strand achter de camping en heeft ze daar weer even lekker kunnen rennen door de zee. Overigens is hier de temperatuur een stuk aangenamer. Overdag tot 27 graden en s’avonds zelfs onder de 20 graden. Voor ons dus inmiddels eigenlijk koud. Overigens vandaag ook sinds lange tijd de eerste wolken gezien.